TPT Filmifestival sai kaheaastaseks. Esimene filmifestival 2016ndal aastal toimus veel koolisisesena, kuid käesoleval, 2017ndal aastal, olid osalema oodatud ka teiste üldharidus- ja kutsekoolide õpilased. Kokku esitati konkursile 11 lühifilmi: esindatud olid nii muusikavideod, animatsioonid, šketsid kui ka dokumentaalfilmid, osalejaid üle terve Eesti kuni Lätini välja: Tallinnast Valgani ja Valgast Valmierani.

TPT Filmifestivali žürii Ardo Ran Varres (helilooja ja näitleja), Andrei Liimets (Eesti Ekspressi filmikriitik), Heidi Pruuli (ETV peatoimetaja), Jaanika Jelagina (telekanali 3+ peatoimetaja) valis 6. aprillil esitatud töödest välja viis nominenti, kes pääsesid edasi lõppvooru.

TPT Filmifestival 2017 lõppes pidulikult 13. aprillil Tallinnas Teletorni kinosaalis toimunud galaõhtul, kus telefonihääletuse teel selgitati nende viie nominendi hulgast välja käesoleva aasta võitja. Võitjaks osutus Tallinna 32. Keskkooli õpilaste Meel Paliale, Urmet Piilingu, Raul Hannuse, Karl Robert Tederi ja Mark Kirchi lühifilm „Raisatud miilid“. Muusikalise poole eest hoolitses galaõhtul Noortebänd 2016 The Notes.

Õnnitleme veelkord võitjaid ning täname kõiki osalejaid!

Kõiki filmifestivali töid on võimalik vaadata TV3 Playst: TPT Filmifestival.

TPT Filmifestivali 2017. aasta galaõhtu salvestus: