Tallinna Polütehnikumi Filmifestival on viiendat aastat toimuv lühifilmide võistlus, kus saavad osaleda Eesti kutse- ja üldhariduskoolide õpilased! Nelja aastaga on filmide arv mitmekordistunud ning esmakordselt saavad kutseõppeasutuste ja gümnaasiumite õpilaste tööde kõrval ametlikult osaleda ka kõrgkoolide ja ülikoolide tudengid oma töödega. Samuti saavad osaleda ka huvikoolide noored. Tänavu tähistame ka Tallinna Polütehnikumi Filmifestivali viiendat juubelit!

Projekte ootame kuues erinevas kategoorias, milleks on muusikavideo, dokumentaalfilm, mängufilm, animafilm, sketš ja tudengifilm. Tudengid, kes õpivad kõrgkoolides või ülikoolides, registreerivad oma projekti tudengifilmi kategooriasse!

Dokumentaalfilmi, mängufilmi ja tudengifilmi kategooriate projektide pikkuseks on maksimaalselt 15 minutit, animafilmi projektide pikkuseks kuni 10 minutit ning muusikavideo ja sketši projektide pikkuseks kuni 5 minutit.

Tallinna Polütehnikumi Filmifestivalile tööde registreerimine lõpeb 6. veebruaril 2020 kell 12.00, kuid oma töid saab esitada kuni 5. märtsini 2020 kell 12.00-ni! Registreeruda saab filmifestivali kodulehel: https://filmifestival.tptlive.ee/osalejale/.

Sündmus saab oma kulminatsiooni 2. aprillil 2020 Apollo kino Solarise keskuse Tallinki kinosaalis toimuval galaõhtul. Eelnevalt selgitavad kohtunikud välja 5 tööd (TOP5), mille vahel valivad kohapealne galaõhtu publik ja otseülekande vaatajad SMS hääletuse teel välja filmifestivali peavõitja. Juubeliaasta filmifestivali kohtunikud avalikustame mõned nädalad enne filmifestivali galaõhtut.

Meenutuseks: 2019. aasta Tallinna Polütehnikumi Filmifestivali võitis Tallinna Saksa Gümnaasiumi ja Tallinna Lasnamäe Gümnaasiumi õpilaste mängufilm “Harjumus”. Filmifestivalile esitatud lühifilme saab vaadata filmifestivali Filmiriiulist: https://filmifestival.tptlive.ee/filmiriiul/.

2019. aasta filmifestivalil osalenud õpilaste töid hindasid kohtunikud, kelleks olid Eesti armastatud näitlejad, režissöörid, operaatorid ja produtsendid. Kohtunike ridadesse kuulusid eelmisel filmifestivalil Ugala teatri näitleja Aarne Soro, Tallinna Linnateatri näitleja Andrus Vaarik, operaator Margus Malm, Tallinna Televisiooni juhatuse liige Revo Raudjärv, näitleja Tambet Tuisk ning Eesti Televisiooni režissöör Krista Rannamäe.

2020. aasta Tallinna Polütehnikumi Filmifestivali peaauhinna paneb välja Overall&Canon, filmifestivali meediapartner on ERR Menu, toetavad Tallinna Linnateater, Kivi Paber Käärid, VAT Teater, Raadiosidekeskus Tehnoturg-T ja Videal Productions.