Tallinna Polütehnikumi filmifestival on jõudmas kuuenda filmifestivalini ning avab selle suuremalt kui kunagi varem – otsesaatega kooli telestuudiost! Avasaade jõuab otse-eetrisse 2. detsembril algusega kell 18:00. Otsesaate saatejuhiks on Jüri Muttika. 

Avasaatega algab ka viie aastaga Eesti üheks suurimaks noorte filmifestivaliks kasvanud TPT filmifestivalile registreerimine, mis kestab kuni 12. veebruarini 2022. Peale aastast mõttepausi on Tallinna Polütehnikumi filmifestival tagasi koos mitmete formaadi uuendustega, millest avasaates lähemalt räägitakse. 

Otsesaatesse tulevad külla külalised, kes on ühel või teisel moel olnud filmifestivaliga aegade jooksul seotud ning et saade kujuneks veelgi lõbusamaks võetakse ette ka stuudiomäng!

Tallinna Polütehnikumi filmifestivalile esitatud lühifilmide arv on aja jooksul mitmekordistunud. Kui 2019. aastal esitati TPT filmifestivalile 24 lühifilmi, siis eelmisele, 2020. aasta TPT filmifestivalile esitati juba 30 lühifilmi üle Eesti!

TPT filmifestivalile saab lühifilme esitada mitmes erinevas kategoorias, milleks on muusikavideo, dokumentaalfilm, sketš, animafilm, mängufilm ja tudengifilm. Kõiki esitatud lühifilme hindavad filmifestivali kohtunikud, kelleks on Eesti armastatud näitlejad, heliloojad, produtsendid, režissöörid ja operaatorid.

Aastate jooksul on noorte lühifilme hinnanud näiteks Eesti Laulu režissöör Tarmo Krimm, näitleja Tambet Tuisk, tele- ja filmioperaator Margus Malm, produtsent Ivo Felt jt. Kuuenda TPT filmifestivali kohtunikud avalikustatakse kuu aega enne kulminatsiooni. Esitatud lühifilme on võimalik vaadata filmifestivali Filmiriiulist: https://filmifestival.tptlive.ee/filmiriiul/

Vaata Tallinna Polütehnikumi filmifestivali avatseremoonia otsesaadet 2. detsembril algusega kell 18:00 ERR Menust või Delfi TV-st!