Eile õhtul toimus Artise kinos kuuenda Tallinna Polütehnikumi filmifestivali pidulik galaõhtu, kus avalikustati välja kategooriate parimad ning publik ja otseülekande vaatajad selgitasid SMS rahvahääletuse teel välja tänavuse filmifestivali peavõitja. Galaõhtu peaesinejaks oli Around the Sun. 

Auhindade jagamise vahel läks ka arvete klaarimiseks saatejuhi ja kohtuniku vahel. Mis täpsemalt juhtus saab näha SIIT

Ka tänavu tegid kategooriate võitjad teatavaks kuuenda Tallinna Polütehnikumi filmifestivali kohtunikud. Galaõhtu esimeseks nominatsiooniks oli muusikavideo, mille võitja kuulutas välja TPTFF’22 kohtunik, lavastaja ja näitleja Henrik Normann. Muusikavideo kategooria võitis Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi noorte poolt tehtud “Regioon”. 

Dokumendaalfilmi kategooria võitja kuulutas läbi videosila välja näitleja ja produtsent Silver Kaljula. Võitjaks osutus samuti Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi õpilaste poolt toodetud “Rabasaare”. 

Animafilmi kategooria võitja kuulutas videosilla kaudu välja Eesti Noorsooteatri näitleja Kaisa Selde ning võitjaks osutus Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumi õpilaste tehtud “Rääkiva koera ennustus”. 

Mängufilmi kategooria võitjad kuulutas välja multitalent Mart Sander. Mängufilmi võitjaks osutus Tallinna 32. Keskkooli “Igavene peigmees. Samuti andis kohtunik välja ka mitu eriauhinda.

Esimene eriauhind oli FilMinistry noore parima naisnäitleja auhind, mis läks lühifilmis “Igavene peigmees” näitleja Ingver Kivarile. Lisaks läks ka FilMinistry noore parima meesnäitleja auhind Raul Rõkile, kes mängis Tallinna 32. Keskkooli noorte lühifilmis “POMM!”. 

Eraldi veel tunnustati ka mängufilmi Läänemaa Ühisgümnaasiumi noorte “Restart”, mis oli ainus esitatud lühifilmide seast, kes proovis ainsa lühifilmina lahata seoses COVIDI isolatsiooniga kaasas käivaid noorte probleeme. 

Viimase kategooriana kuulutas näitleja Henrik Normann välja tudengifilmi võitja, milleks osutus Tallinna Ülikool Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi tudengite lühifilm “Tõus”. Tõusva tähe eripreemia sai Leene Vugts, kes mängis võidufilmis Liliti osatäitat.

Peavõitja kuulutas välja filmifestivali peatoetaja, kes on festivaliga kaasas olnud juba neljandat aastat järjest, AS Overall Eesti juhatuse liige Märt Haamer, kes pani auhinnaks välja €1000,00 eest tehnika rentimist.

SMS rahvahääletuse tulemusel osutus ainult nelja punktivahega peavõitjaks Tallinna 32. Keskkooli õpilaste “Igavene peigmees”.

TPT filmifestivali 2022 peatoetaja Overall Eesti, meediapartnerid ERR Menu ja Kinoveeb, toetajad Tallinna Polütehnikum, Forum Cinemas, Eesti Rahva Muuseum, Ajaloomuuseum, MyFitness, Selver, Telia ja Premia. 

Kõik tänavu esitatud 67 lühifilmi on üleval filmifestivali Filmiriiulis. Pildid galaõhtust jõuavad lähipäevil ka Tallinna Polütehnikumi filmifestivali Facebooki lehele. Galaõhtu otseülekande salvestust saab järelvaadata TPT Filmifestivali Vimeo kanalilt: