Juba neljandat aastat toimunud TPT Filmifestivali võitis Tallinna Saksa Gümnaasiumi ja Lasnamäe Gümnaasiumi õpilaste mängufilm “Harjumus”

TPTFF’19 sai oma piduliku kulminatsiooni 11. aprillil kinos Artis toimunud galaõhtuga. Galaõhtu jõudis otseülekandena nii Tallinna Televisiooni kui ka Delfi TV eetrisse.

Kokku esitati konkursile 24 tööd. Esindatud olid kuus kategooriat: Muusikavideo, dokumentaalfilm, animatsioon, mängufilm ja sketš. Lisaks neile oli sellel aastal esmakordselt esindatud ka tudengikategooria, kuhu laekus kolm tööd erinevatest kõrgkoolidest üle Eesti

Muusikavideo kategooria võitis Vanalinna Hariduskolleegiumi meeskonna “Sissi – Strong”, dokumentaalfilmi kategooria võitis Rapla Gümnaasiumi meeskonna dokumentaal “Betra”, animatsiooni kategooria võitis Tallinna Polütehnikumi õpilase nukufilm “Depressioon”, mängufilmi võitis Tallinna Saksa Gümnaasiumi ja Lasnamäe Gümnaasiumi õpilaste mängufilm “Harjumus”, sketši kategooria võitjaks osutus Tallinna 32. Keskkooli meeskonna “Linnuvaatlus” ning tudengi kategooria võidu pälvis BFM’i meeskonna mängufilm “Sõlm”! Kõiki filmifestivalile esitatud lühifilme on võimalik järelvaadata ka meie filmiriiulist!

Õpilaste töid hindasid filmifestivali kohtunikud, kelleks on Eesti armastatud näitlejad, rezissöörid, operaatorid ja produtsendid. Kohtunike ridadesse kuulusid sellel aastal Ugala teatri näitleja Aarne Soro, Tallinna Linnateatri näitleja Andrus Vaarik, operaator Margus Malm, Tallinna Televisiooni juhatuse liige Revo Raudjärv, näitleja Tambet Tuisk ning Eesti Televisiooni režissöör Krista Rannamäe.

Muusikalist meelelahutust pakkus Noortebänd 2018 poolfinalist Muster ning ansambel Duo ÕÕ. Kõiki muusikalisi esitlusi on võimalik näha meie kodulehelt ja Facebookist.

Täname meie tänavuse aasta toetajaid: Filmimuuseum, Energia Avastuskeskus, Escape Room Factory / Megazone, Tallinna Linnateater, Tehnoturg, Nõmme Seikluspark, Kino Sõprus, Tallinna Teletorn, Pizzakiosk. Erilised tänud meie peatoetajatele Overell ja Canon! Ametlikud meediapartnerid on Delfi TV ja Tallinna Televisioon.

Rock-bänd Musteri esinemist saad vaadata SIIT ja SIIT! Muusikalist vahepeala pakkus ansambel Duo ÕÕ, nende esinemist saad vaadata SIIT!

Kohtumiseni juba järgmisel aastal, kui tähistame oma viiendat juubelit!

Fotod pildistasid Tallinna Polütehnikumi fotograafia eriala õpilased Eva Näf, Jefim Štšukin, Liis Sinitamm, Liis Saarepere ja Kristina Hrynchanka.

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_thumbnail”]