Pressiteade
09.07.2020

Sellel aastal näeb õpilas- ja tudengifilmide Tallinna Polütehnikumi filmifestivali live-gala otsesaadet ERR Menu portaalist

Tallinna Polütehnikumi filmifestivali live-gala jõuab ERR Menu portaalis otse-eetrisse 16. juulil kell 20:00 Stuudio 3 telestuudiost. Veebisaade valmib Tallinna Polütehnikumi filmiringi, Eesti Rahvusringhäälingu Menu portaali ja Stuudio 3 koostööna. Live-gala saatejuhiks on andekas näitleja Karl Robert Saaremäe.

Viiendat korda toimuv Tallinna Polütehnikumi poolt korraldatav õpilas- ja tudengifilmide festival annab võimaluse filmiloomises kätt proovida ning oma töid avalikkusele tutvustada nii üldharidus- ja kutsekoolide õpilastel kui ka erinevate kõrgkoolide üliõpilastel. Sellel aastal võistlevad 30 lühifilmi, mis on jagatud kuude kategooriasse: animafilm, dokumentaalfilm, mängufilm, muusikavideo, sketš ning tudengifilm.

Kõiki filmifestivalile esitatud filme on võimalik vaadata live-galale eelnevas lühifilmide maratonsaates 16. juulil 2020 kell 16:00 portaalis ERR Menu portaalis või juba praegu Tallinna Polütehnikumi filmifestivali kodulehe filmiriiulist: filmifestival.tptlive.ee/filmiriiul

Selleaastase Tallinna Polütehnikumi filmifestivali žüriisse kuulusid: teleseriaalide “Ohtlik lend”, “Kättemaksukontor” ja “Õnne 13” produtsent Raivo Suviste, lavastaja ja näitleja, menusarja „ENSV“ režissöör Ain Mäeots, Eesti Laul 2020 režissöör Tarmo Krimm, Postimees Grupi telekanalite programmijuht Kaspar Kaljas ning arvukalt filmi- ja telerolle teinud Rakvere Teatri näitleja Peeter Rästas.

Otsesaates kuulutavad žüriiliikmed välja kategooriate võitjad. Võidufilmide autorite vahetuid muljeid saab kuulda ja näha  Skype’i vahendusel.

Žürii liige Raivo Suviste tõdes, et oli meeldiv vaadata nii palju toredaid filmialaseid pingutusi ning lisas: „Paljud nendest vääriksid ka suuremat auditooriumi kui ainult žüriiliikmete karm pilk ja hindamine. Eriti meeldisid mulle filmid, kus oli tabatud teist plaani. See on filmikeeles midagi, mis jõuab vaatajani läbi tunnetuse. Rõõmu valmistas ka mängufilmide suur hulk.”

Kiidusõnu jagus Suvistel lisaks osalejatele ka korraldajatele: „Tore, et on inimesi, kes on valmis panustama oma energiat filmide tegemisele ja ka sellise festivali läbiviimisele.”

Võistlusel osalevate filmide meeskondades oli kokku 105 õpilast ja tudengit 14 koolist: Tallinna Polütehnikum; Tallinna 32. Keskkool; Kadrioru Saksa Gümnaasium; Gustav Adolfi Gümnaasium; Räpina Aianduskool; Pernova Hariduskool; Rakvere Reaalgümnaasium; Tallinna Kanutiaia Huvikool; Rapla Gümnaasium; Estonian Business School; Kõrgem Kunstikool Pallas; Tartu Ülikool; Tallinna Ülikool (BFM); University of Gloucestershire (Suurbritannia).

Filmifestivali toetajad: Overall Eesti (peatoetaja), ERR Menu (meediapartner), TehnoTurg-T Raadiosidekeskus, Kuulsaal, WePlay!, VAT Teater, Tallinna Linnateater, SkyCam ja restoran Kivi Paber Käärid.