Kuuendat korda toimuv Tallinna Polütehnikumi Filmifestival ootab Sinu lühiflmi! Tutvusta oma loomingut laiemale vaatajaskonnale ja saa tunnustatud oma ala professionaalidelt!

Tallinna Polütehnikumi Filmifestival on kuuendat korda toimuv lühifilmide võistlus, kus saavad osaleda kutse- ja üldhariduskoolide õpilased nii Eestist kui ka esmakordselt välismaalt, kõrgkoolide ja ülikoolide tudengid ning huvikoolide õpilased. 

TPTFF’22 sai alguse avatseremoonia otsesaatega kooli telestuudiost, mis jõudis nii ERR Menu kui ka Delfi TV eetrsse. Saatejuhiks oli Jüri Muttika. Otsesaates käisid külas TPTFF’20 muusikavideo kategooria ja peavõitja “Venna laul” operaator-monteerja Raiko Sten Reidla, eelmise aasta kohtunik Kaspar Kaljas, TPTFF’19 mänguflmi kategooria ja peavõitja “Harjumus” meeskond ning ette võeti ka stuudiomäng, kus oli kategooriateks Eesti filmimuusika ja tsitaadid. Otsesaadet saab järelvaadata siit:

TPTFF'22 avatseremoonia

Projekte saab esitada viies põhikategoorias, milleks on muusikavideo, dokumentaalfilm, sketš, animafilm, mängufilm ja kahes alakategoorias, milleks on tudengifilm ja rahvusvahelised noorte lühifilmid 

Dokumentaalfilmi, mängufilmi, tudengifilmi ja rahvusvaheliste noorte lühifilmide kategooriate projektide pikkus on maksimaalselt 15-minutit, animafilmi kategooria projekti pikkus on maksimaalselt 10-minutit, muusikavideo ja sketši kategooria projekti pikkus on maksimaalselt 5-minutit. 

Tallinna Polütehnikumi Filmifestivalile tööde registreerimine lõpeb 12. veebruaril 2022 kell 23:59, kuid oma töid saab esitada kuni 5. märtsini 2022 kella 23:59-ni! Rohkem infot filmifestivali osalemistingimuste ja registreerimise kohta saab filmifestivali kodulehel: https://filmifestival.tptlive.ee/osalejale/.

TPT filmifestival saab oma kulminatsiooni 6. aprillil 2022 Stuudio 3 telestuudios toimuval galaõhtul. Eelnevalt selgitavad kohtunikud välja 5 tööd (TOP5), mille vahel valivad kohapealne galaõhtu publik ja otseülekande vaatajad SMS rahvahääletuse teel välja filmifestivali peavõitja. Kas filmifestivali kulminatsioon toimub galaõhtuna või live-galana ehk koos publikuga või ilma publikuta selgub kuu aega enne kulminatsiooni. 

2020. aasta filmifestivalil osalenud õpilaste töid hindasid kohtunikud, kelleks olid Eesti armastatud näitlejad, režissöörid, operaatorid ja produtsendid. Kohtunike ridadesse kuulusid eelmisel filmifestivalil Eesti Laulu režissöör Tarmo Krimm, Rakvere Teatri näitleja Peeter Rästas, teleprodutsendid Raivo Suviste ning Kaspar Kaljas, lavastaja ja näitleja Ain Mäeots. Kuuenda filmifestivali kohtunikud avalikustame mõned nädalad enne filmifestivali galaõhtut.